Home _ Πρησμένα πόδια: αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

Πρησμένα πόδια: αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

2024-04-19T14:37:55+00:00 19.04.2024|
  • πρησμένα-πόδια-αιτίες

Πρησμένα πόδια, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης τους: Οι αιτίες για τα πρησμένα πόδια διαφέρουν ανάλογα με το σημείο εμφάνισης του οιδήματος στο πόδι, καθώς και την ηλικία του ατόμου. Πολλές φορές τα ενήλικα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν πρήξιμο στο ένα ή και στα δύο πόδια, στο πέλμα ή στον αστράγαλο. Είναι φυσιολογικό να συμβεί κάποιες φορές σε όλους λόγω της βαρύτητας. Αλλά οι τρόποι αντιμετώπισης διαφέρουν ανάλογα με την αιτία εμφάνισής τους.

Πρησμένα πόδια: αιτίες εμφάνισής τους

Η συσσώρευση του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία προκαλεί συχνά πρήξιμο στα πόδια και αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης τους.

Η ορθοστασία για αρκετή ώρα αλλά ταυτόχρονα και η καθιστική ζωή προκαλούν πρήξιμο στα πόδια. Το καλοκαίρι επίσης λόγω αυξημένης θερμοκρασία τα πόδια πρήζονται. Ο οργανισμός μας προκαλεί τη διαστολή των φλεβών για να δροσιστεί το σώμα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων είναι κάποια από τα βασικά συμπτώματα λόγω της κατακράτησης υγρών.

Άλλες αιτίες για το πρήξιμο των ποδιών είναι ένας πιθανός τραυματισμός, η λήψη φαρμάκων, μια πιθανή μόλυνση, μια θρόμβωση καθώς και καρδιαγγειακά και ηπατικά νοσήματα. Για τους παραπάνω λόγους, εάν αντιμετωπίζετε πρήξιμο των ποδιών σας για πρώτη φορά, χρειάζεται να επισκεφτείτε το γιατρό.

Πρησμένα πόδια: τρόποι αντιμετώπισης

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης των πρησμένων ποδιών, όταν η αιτία εμφάνισής τους δεν είναι ιατρική. Η υψηλή κατανάλωση νερού είναι σημαντική για την υγεία σας. Έτσι, η αύξηση της πρόσληψης νερού με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης αλατιού συντελούν στη μείωση του πρηξίματος των ποδιών σας.

Η πρόσληψη βιταμινών επηρεάζει τα πρησμένα πόδια. Οι τροφές με υψηλή συγκέντρωση σε κάλιο και μαγνήσιο συμβάλλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών και της εμφάνισης των πρησμένων ποδιών. Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο σε καθημερινή βάση συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Τέτοιες τροφές είναι οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα ψάρια, το σπανάκι, οι μπανάνες και οι τροφές ολικής άλεσης.

Το ποδόλουτρο μειώνει και ανακουφίζει το πρήξιμο των ποδιών. Τα άλατα με την αντιοξειδωτική τους δράση συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών ανακουφίζοντας το μυϊκό πόνο και τα πρησμένα πόδια. Η φροντίδα και η περιποίηση των ποδιών και των κάτω άκρων από εξειδικευμένους ποδολόγους μπορούν να σας προσφέρουν ανακούφιση και χαλάρωση στα πρησμένα πόδια σας.

Τέλος, η ξεκούραση των ποδιών σας βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού σας συστήματος. Η  ελαφρά ανύψωσή τους στο ύψος της καρδιάς με τη χρήση ενός μαξιλαριού μειώνει το πρήξιμο στα πόδια.

Ελάτε στη Medica Feet για την φροντίδα των πρησμένων ποδιών σας και για έγκαιρη πρόληψη των αιτιών τους

Η φροντίδα και η περιποίηση των ποδιών από εξειδικευμένο προσωπικό αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για πολλές παθήσεις που δε γνωρίζουμε. Στο Ποδολογικό Κέντρο της Medica Feet σας παρέχουμε ολοκληρωμένη φροντίδα, θεραπεία και περιποίηση για υγιή άκρα. Οι εξειδικευμένοι ποδολόγοι και ποδοθεραπευτές μας συνεργάζονται στενά με άλλους γιατρούς για να εξασφαλίσετε την υγεία των κάτω άκρων σας.

Επιπλέον, συλλέγουμε και αξιολογούμε πληροφορίες για το σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών και εξειδικευμένων πάτων. Οι ειδικοί αυτοί πάτοι, θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα απόλαυσης του καθημερινού βαδίσματός σας, χαρίζοντας σημαντικά πλεονεκτήματα.

Κλείστε σήμερα κιόλας το πρώτο σας δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού και ζήστε την κορυφαία εμπειρία εξυπηρέτησης Medica Feet.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Πρησμένα πόδια: αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την υγεία των ποδιών σας στο Μedica Feet Blog.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ