Categories: Νέα

Επιστροφή από διακοπές και η διαχείρισή της

Επιστροφή από διακοπές, μία στιγμή που έρχεται αναπόφευκτα για όλους μας. Καθώς το καλοκαίρι ολοκληρώνεται και επιστρέφουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας, είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθουμε μία αίσθηση μελαγχολίας για τις ημέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης που αφήνουμε πίσω, αλλά και άγχους για τις υποχρεώσεις μπροστά μας. Ωστόσο, το τέλος των διακοπών δε συνεπάγεται και το τέλος της καλής ζωής. Γι’ αυτό λοιπόν, βάζουμε στόχο να κάνουμε μια ομαλή μετάβαση στην… κανονικότητά μας, θέτοντας νέους στόχους και υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο ποιοτική. Τι θα μας βοηθήσει λοιπόν;

Αυτά είναι τα 7+1 tips μας για μία ομαλή & δημιουργική επιστροφή από διακοπές

1. Αφήστε στον εαυτό σας ένα διάστημα προσαρμογής

Καλό είναι να μην επιστρέψετε από τις διακοπές σας λίγες ώρες πριν πάτε… γραφείο. Προτιμήστε να γυρίσετε σπίτι τουλάχιστον μία έως δυο μέρες νωρίτερα, προκειμένου να προσαρμοστείτε με ομαλούς ρυθμούς. Αν μάλιστα έχετε παιδιά, τότε αυτό θα ενισχύσει την καλή ψυχολογία τους.

2. Κανονίστε αμέσως μια νέα απόδραση

Τι θα λέγατε για μία νέα απόδραση αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σας; Ακόμα και η σκέψη μίας μονοήμερης εκδρομής σε κάποιο κοντινό προορισμό θα σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως καλύτερα. Πάρτε λοιπόν το αυτοκίνητο ή το καράβι στο πρώτο διαθέσιμο κενό του προγράμματός σας και συνεχίστε να βρίσκεστε σε ταξιδιάρικο mood.

3. Απολαύστε την πόλη με καλή παρέα

Έχει και η μεγάλη πόλη τις χαρές της… Μπορείτε να επισκεφθείτε αξιοθέατα και μουσεία, να απολαύσετε τη θέα από ψηλά και γενικότερα να ζήσετε στους ρυθμούς της. Αν θέλετε, πείτε και στους φίλους σας να έρθουν μαζί σας, μιας κι έχετε μέρες να τους συναντήσετε…

4. Βάλτε τα πράγματά σας σε τάξη

Άδειασμα βαλίτσας, πλύσιμο ρούχων, τακτοποίηση σπιτιού… Η επιστροφή από διακοπές έχει κι αυτή τα διαδικαστικά της. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να βάλετε τα πράγματα σε τάξη και να ξεκινήσετε τη νέα σεζόν χωρίς εκκρεμότητες.

5. Ξεκινήστε περπάτημα….

Τι κι αν δε βρίσκετε χρόνο για γυμναστήριο; Μερικά λεπτά γρήγορο περπάτημα είναι καλύτερα από το να μην ασκείστε καθόλου. Ακόμα και στην περίπτωση που πιέζεστε χρονικά, σίγουρα θα βρείτε λίγο χρόνο για να περπατήσετε. Ανακαλύψτε τα οφέλη του περπατήματος με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους και ζήστε την διαφορά στην καθημερινότητά σας.

6. … ή / και γυμναστήριο

Ίσως αυτή η επιστροφή από διακοπές να εξελιχθεί στο πιο δυναμικό restart που κάνατε ποτέ. Αν το γρήγορο περπάτημα σας φαίνεται «παιχνιδάκι», τότε κάντε το επόμενο βήμα και ξεκινήστε γυμναστική. Με του που γυρίσετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να γραφτείτε στο κοντινότερό σας γυμναστήριο.

7. Αντικαταστήστε το γρήγορο φαγητό με υγιεινό

Είτε παραγγέλνετε έξω για λόγους ευκολίας, είτε γιατί αγαπάτε τις «ένοχες» απολαύσεις, καλό είναι κάποια στιγμή να βάλετε ένα τέλος σε αυτή τη συνήθεια. Αντικαταστήστε λοιπόν τα τηγανητά και τα λιπαρά γεύματα με υγιεινή κουζίνα και δείτε την διαφορά σε επίπεδο διάθεσης, ενέργειας και υγείας.

+1. Επιστροφή από διακοπές και φροντίδα άκρων πάνε μαζί

Κάθε επιστροφή από διακοπές συνοδεύεται από σκέψεις, αλλά και πράξεις αναδιοργάνωσης της καθημερινότητάς μας. Πριν και πάνω όμως από αυτές, φροντίζουμε πρώτα τον εαυτό μας. Μιλώντας για προσωπική φροντίδα και υγιεινή, τότε να σημειώσουμε ότι αυτή ξεκινά πάντα πρώτα από τα άκρα. Κλείστε λοιπόν το δικό σας ραντεβού στο Ποδολογικό Κέντρο MEDICA FEET και απολαύστε μία premium εμπειρία περιποίησής τους που όμοιά της δεν έχετε ξαναζήσει. Έτσι, η νέα σας σεζόν θα ξεκινήσει με υγιή άκρα και καλή διάθεση.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Επιστροφή από διακοπές και η διαχείρισή της»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο MEDICA FEET Blog

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ







Λεπτομέρειες ραντεβού:
·       Το ραντεβού ακυρώνεται αυτόματα σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσής σας (έως 15’ μετά την προγραμματισμένη ώρα) και μπορεί να επαναπρογραμματιστεί.
·       Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στο ραντεβού σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας τουλάχιστον 1 μέρα νωρίτερα.
·       H διάρκεια της θεραπείας διαφέρει ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.


admin

Recent Posts

Ρευματοειδής αρθρίτιδα & περιποίηση των κάτω άκρων

Ρευματοειδής αρθρίτιδα & περιποίηση των κάτω άκρων

1 εβδομάδα ago

Πρησμένα πόδια: αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

Πρησμένα πόδια: αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

1 εβδομάδα ago

Θυρεοειδής & συμπτώματα σε νύχια, δέρμα, μαλλιά

Θυρεοειδής & συμπτώματα: Σε αρκετές περιπτώσεις, παρατηρούμε αλλαγές στα νύχια, στο δέρμα και στα μαλλιά…

3 μήνες ago

Παθήσεις νυχιών στα πόδια & η αντιμετώπισή τους

Παθήσεις νυχιών στα πόδια & η αντιμετώπισή τους: Ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Στις…

3 μήνες ago

Μελάνωμα στο νύχι και η αντιμετώπισή του

Μελάνωμα στο νύχι: Μια αρκετά επώδυνη και ενοχλητική κατάσταση που έχουν βιώσει οι περισσότεροι άνθρωποι,…

3 μήνες ago

Calluses

An area of thickened or hardened skin on the bottom of the foot or heel.

2 έτη ago