Home _ Τρέξιμο: 10 λόγοι για να ξεκινήσετε από σήμερα!

Τρέξιμο: 10 λόγοι για να ξεκινήσετε από σήμερα!

2019-09-04T10:55:48+00:00 04.09.2019|
  • τρέξιμο

Τρέξιμο, ένας πραγματικός τρόπος να ζεις. Για κάθε δρομέα, το τρέξιμο δεν αποτελεί μία ακόμα από τις μόδες της γυμναστικής. Πρόκειται για μία εσωτερική ανάγκη να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, νιώθοντας ευεξία από τα πρώτα κιόλας λεπτά της δραστηριότητάς μας. Ειδικά μάλιστα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες, αποτελεί την πρώτη επιλογή μας για γυμναστική. Κι επειδή στη MEDICA FEET γνωρίζουμε καλά τα οφέλη του τρεξίματος στον οργανισμό, συγκεντρώσαμε 10 λόγους για να σας πείσουμε να ξεκινήσετε κι εσείς. Από σήμερα! Ας τα δούμε αναλυτικά:

1. Το τρέξιμο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Η ηλικία δεν έχει σημασία, καθώς δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσουμε τρέξιμο. Το σώμα μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα, αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να ξεκινήσουμε!

2. Προστατεύει την υγεία της καρδιάς

Με το τρέξιμο δεν προπονούμε μόνο το σώμα, αλλά και την καρδιά μας. Μειώνει ταυτόχρονα τον καρδιακό μας ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο πρόσληψης οξυγόνου.

3. Βελτιώνει την «διάθεσή» μας:!

Η τακτική άσκηση μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. 20 λεπτά χαλαρό τρέξιμο το πρωί, πριν την δουλειά, θα ενισχύσουν την ψυχολογία μας, αυξάνοντας την εργασιακή μας απόδοση και θωρακίζοντάς μας από το αίσθημα της κόπωσης.

4. Τρέξιμο vs γήρανση

Ναι, το τρέξιμο, όταν γίνεται σε τακτική βάση, μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης. Είναι γεγονός ότι η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μεταφέρει αποτελεσματικά το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος. Έτσι, απομακρύνει καθοριστικά τις βλαβερές τοξίνες.

5. Μειώνει το σωματικό λίπος

Το τρέξιμο αποτελεί ιδανική άσκηση για την καύση του λίπους, ειδικά από την περιοχή των ποδιών και της κοιλιάς. Σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, το τρέξιμο θα αλλάξει σίγουρα το σώμα μας προς το καλύτερο, ανεξαρτήτως σωματότυπου.

6. Ενισχύει τα οστά μας

Σε αντίθεση με άλλες αερόβιες ασκήσεις, το τρέξιμο επιδρά στο σώμα μας ενισχύοντας τα οστά μας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό – περίπου 40%.

7. Το τρέξιμο «χτίζει» ισχυρό ανοσοποιητικό

Η ήπια άσκηση αποτελεί ένα από τα μυστικά για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Απελευθερώνει ενδορφίνες, ενδυναμώνοντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, βοηθώντας μας έτσι να αρρωσταίνουμε λιγότερο συχνά.  Μάλιστα, σε περιπτώσεις απουσίας ή αντίθετα υπερβολικής γυμναστικής, η άμυνα του οργανισμού μειώνεται σημαντικά.

8. Το τρέξιμο είναι ευκαιρία να ανακαλύψεις καινούργια μέρη

Το τρέξιμο αποτελεί επίσης και μία ιδανική αφορμή για να εξερευνούμε νέα μέρη, κοντά ή και πιο μακριά μας. Κάθε φορά που κατακτούμε μία διαδρομή, μπορούμε να αναζητούμε μία καινούργια, ανεβάζοντας το επίπεδο δυσκολίας της προπόνησής μας.

9. Συνδυάζεται τέλεια με μουσική!

Ο καλύτερος φίλος του τρεξίματος δεν είναι άλλος από τη… μουσική. Συνδυάστε τις διαδρομές σας με την αγαπημένη σας playlist & απολαύστε τις ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια. Επιπλέον η μουσική αποσπά την «προσοχή» μας από την κόπωση, βοηθώντας μας να εστιάσουμε στην αντοχή μας.

10. Ασκηθείτε μαζί με το σκύλο σας

Οι σκύλοι αγαπούν τις βόλτες σε εξωτερικούς χώρους. Συνδυάστε λοιπόν την καθημερινή βόλτα του σκύλου σας με τρέξιμο. Αυτή θα είναι μία μοναδική εμπειρία τόσο για εσας όσο και για το κατοικίδιό σας. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την άσκηση του σκύλου σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό του για λόγους υγείας.

Επενδύστε στο τρέξιμο & την υγεία σας

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τρέξιμο; Η προπόνηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί παντού, κάθε στιγμή της ημέρας σας, χωρίς κόστος. Ωστόσο, αυτό που απαραίτητα χρειάζεστε είναι ένα ποιοτικό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών με Εξατομικευμένους Ορθωτικούς Πάτους, ειδικούς για τρέξιμο. Οι Πάτοι της MEDICA FEET κατασκευάζονται πάνω στις ανάγκες του κάθε πέλματος ξεχωριστά με βάση τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος. Ο ψηφιακός πελματογράφος καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα των ποδιών, δημιουργώντας στην ουσία «το σχέδιο» για την δημιουργία των ιδανικών πάτων για κάθε πέλμα ξεχωριστά. Μεταξύ άλλων, οι Εξατομικευμένοι Ορθωτικοί Πάτοι προσφέρουν:

  • Προσφέρουν βέλτιστη ισορροπία στα πόδια σας.
  • Προστατεύουν από πόνους και κραδασμούς.
  • Μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης τραυματισμών.
  • Ενισχύουν την αθλητική σας απόδοση.
  • Μετατρέπουν το τρέξιμο στην πιο απολαυστική διαδικασία της ημέρα σας!

Η κατασκευή των Εξατομικευμένων Ορθωτικών Πάτων της MEDICA FEET πραγματοποιείται με χρήση των εξαιρετικά καινοτόμων υλικών EVA. Τα υλικά αυτά συνδυάζουν τη χρήση διαφορετικών πυκνοτήτων στους πάτους, προσφέροντας την ιδανική λύση για το πέλμα κάθε αθλητή ξεχωριστά. Είναι επιστρωμένοι με διάτρητη αναπνέουσα φόδρα. Όλα τους τα υλικά είναι αντιβακτηριδιακά και πιστοποιημένα με ISO9001.

Το δικό σας Πελματογράφημα

Ξεκινάτε τρέξιμο ή θέλετε να αναβαθμίσετε την προπόνησή σας; Η MEDICA FEET σας εγγυάται τη βέλτιστη ορθωτική στήριξη των ποδιών σας, προσφέροντάς σας τους κορυφαίους Εξατομικευμένους Αθλητικούς Πάτους, φτιαγμένους πάνω στις ανάγκες των πελμάτων σας. Κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού για Πελματογράφημα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2105740990

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ