Home _ Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος: 9+1 συμβουλές

Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος: 9+1 συμβουλές

2020-02-13T14:09:26+00:00 30.10.2019|
  • τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος

Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος; Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης βιώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο συναισθηματικές, αλλά και σωματικές αλλαγές. Όσο η γυναίκα φτάνει στα ύστερα στάδια της κύησης τόσο η σωματική αντοχή ελαττώνεται και το σώμα τίθεται σε δοκιμασία. Για να απολαύσετε λοιπόν μία ομαλή εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να δώστε βάση στους καθημερινούς παράγοντες που την επηρεάζουν. Για να προσφέρετε στο μωρό σας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή, είναι σημαντικό να είστε σωματικά και ψυχικά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για να σας ενισχύσει στην προσπάθειά σας, η Medica Feet συγκέντρωσε 10 + 1 βασικές συμβουλές που πρέπει να εφαρμόσετε.

Αναλυτικά το τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος:

1. Απαγορεύεται το κάπνισμα

Η συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος ξεκινά από το κάπνισμα, το οποίο και απαγορεύεται ρητά. Ενεργητικό ή παθητικό, μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην υγεία του εμβρύου και την επιτυχημένη έκβαση της κύησης.4

2. Όχι στο αλκοόλ

Μαζί με το κάπνισμα, δεν επιτρέπεται και το αλκοόλ. Σύμφωνα με πρόσφατα συμπεράσματα των επιστημόνων, ακόμα και λίγο αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει την υγεία του παιδιού.

3. «Κρατήστε απόσταση» από γάτες

Ακόμα και αν της αγαπάτε, είναι σημαντικό να κρατήσετε μία απόσταση από αδέσποτες ή μη εμβολιασμένες γάτες. Ενδέχεται να σας μεταδώσουν ένα παράσιτο που ονομάζεται τοξόπλασμα. Σε περίπτωση που το έμβρυο μολυνθεί στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης, οι συνέπειες είναι εξαιρετικά σοβαρές.

4. Προσοχή στην υγιεινή της κουζίνας

Προετοιμάστε το φαγητό με πολλή προσοχή, αποφεύγοντας το ενδεχόμενο μίας δηλητηρίασης για σας και το μωρό σας. Ξεπλένετε πολύ καλά φρούτα και λαχανικά και καθαρίζετε ενδελεχώς τους πάγκους της κουζίνας, ειδικά μετά την κοπή κρέατος

5. Όχι στα φιστίκια

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να αποφεύγετε προϊόντα με φιστίκια, ειδικά αν στην οικογένεια υπάρχει ιστορικό με άσθμα, έκζεμα, εποχική ή τροφική αλλεργία. Έτσι, με αυτό τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ανάλογων αλλεργιών στο μωρό.

6. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

Κατά την αρχή της εγκυμοσύνης επιβάλλεται να τον επισκεφθείτε για έναν καθαρισμό. Είναι αποδεδειγμένο ότι λόγω της ουλίτιδας καλλιεργούνται μικρόβια που οδηγούν σε πρόωρο τοκετό.

7. Ανθρακούχο νερό και κατάλληλες τροφές για ναυτία

Η ναυτία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, ειδικά κατά τους 3 – 4 πρώτους μήνες. Ειδικά η πρωινή ναυτία ποικίλει από ελαφρά αδιαθεσία μέχρι εμετό. Αν λοιπόν σας συμβαίνει το πρωί, τότε πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι καταναλώστε ένα κράκερ, μία φρυγανιά ή ένα μπισκότο. Επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν το χαμομήλι, το ανθρακούχο μεταλλικό νερό και το τζίντζερ.

8. Αποφεύγετε τη ζέστη

Ανάμεσα στο τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος βρίσκονται και οι αυξημένες θερμοκρασίες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μια γυναίκα λοιπόν που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να προσέχει τους παράγοντες υπερθέρμανσης ή αφυδάτωσης λόγω υπερβολικής ζέστης.

9. Φροντίστε τα πόδια & τα νύχια σας σε ειδικό ποδολόγο

Κάθε έγκυος, ειδικά στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, δυσκολεύεται να περιποιηθεί σωστά τα νύχια της. Επιπλέον, πολλές μέλλουσες μητέρες τείνουν να αντιμετωπίζουν υπερκεράτωση στα πόδια, λόγω της αυξημένης πίεσης και του βάρους που δέχονται τα πέλματα. Ο ποδολόγος – ποδοθεραπευτής, γνωρίζοντας τις ανάγκες της, φροντίζει με επιστημονικό τρόπο νύχια και πόδια, χαρίζοντάς τους λάμψη και υγεία.

+1. Οι απαραίτητοι Εξατομικευμένοι Ορθωτικοί Πάτοι

Στις έγκυες γυναίκες, το κέντρο βάρος του σώματος αλλάζει από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται ο τρόπος που περπατά. Στην πράξη, αυτό αυξάνει το κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών. Γι’ αυτό και κάθε μέλλουσα μητέρα χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη για τα πόδια της. Οι Εξατομικευμένοι Ορθωτικοί Πάτοι, από την πρώτη τους κιόλας εφαρμογή, περιορίζουν αποτελεσματικά την μυϊκή κούραση και τους μυϊκούς τραυματισμούς και προστατεύουν αποτελεσματικά την έγκυο και το μωρό της. Κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού για πελματογράφημα στη MEDICA FEET και απολαύστε μια άνετη εγκυμοσύνη, εξασφαλίζοντας υγεία σε σώμα και πόδια.

Ιατρικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος

Για περισσότερες εμπεριστατωμένες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος κατά την κύηση, συμβουλευτείτε τον έμπιστο γυναικολόγο σας. Εκείνος, ανάλογα με την περίπτωση της εγκυμοσύνης, αναλαμβάνει να απαντήσει ενδελεχώς σε όλες σας τις απορίες, προσφέροντάς της συμβουλές που θα βοηθήσουν την ομαλή ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο “Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος: 9 + 1 συμβουλές”
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο MEDICA FEET Blog.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ