Home _ Σωματική άσκηση μετά τα 50 & τα μυστικά της

Σωματική άσκηση μετά τα 50 & τα μυστικά της

2022-12-12T16:24:35+00:00 12.10.2022|
  • σωματική άσκηση μετά τα 50

Σωματική άσκηση μετά τα 50, μία ευεργετική συνήθεια που βοηθά στη βελτίωση της υγείας, σωματικής, αλλά και ψυχικής. Στην εποχή που διανύουμε, οι 50άρηδες πλέον θεωρούνται νέοι. Ωστόσο, οι διάφορες βιοχημικές, ψυχολογικές και μηχανικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό τους τον φθείρουν. Τι συμβαίνει λοιπόν στο σώμα μετά τα 50 και ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για τις ανάγκες του; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας!

Πώς αλλάζει το σώμα μας μετά τα 50;

Το σώμα μας αλλάζει με πιο γρήγορους ρυθμούς μετά τα 50. Ο μυϊκός ιστός αρχίζει να μειώνεται πολύ γρήγορα και να αντικαθίσταται από λίπος. Στους άνδρες, το λίπος συνήθως συγκεντρώνεται στην κοιλιά, ενώ στις γυναίκες στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αυτή η αύξηση του λίπους συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη. Γι’ αυτό και αποτελεί το πρώτο πράγμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί μέσω της σωματικής άσκησης.

Σωματική άσκηση μετά τα 50 και είδη ασκήσεων

Σχετικά τώρα με τη σωματική άσκηση μετά τα 50, υπάρχουν συγκεκριμένα είδη τα οποία μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες του οργανισμού μας. Δώστε έμφαση σε αυτά που ταιριάζουν και στις δικές σας ανάγκες και αρχίστε να τα υλοποιείτε.

1. Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση περιλαμβάνει επιλογές όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ, το κολύμπι και ο χορός. Όλες τους βοηθούν στην εκγύμναση των μεγάλων μυών του σώματος. Επιπλέον, συμβάλλουν στην αύξηση της αντοχής και στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ συντελούν στη μείωση του σωματικού βάρους. 20 λεπτά αεροβικής άσκησης, 3-4 φορές την εβδομάδα, αρκούν για να αρχίσετε σταδιακά να ζείτε τα αποτελέσματα.

2. Προπόνηση δύναμης

Η μυϊκή μάζα και η δύναμη ακολουθούν πτωτική πορεία μετά τα 50. Επιπλέον, τα οστά ξεκινούν να είναι πιο επιρρεπή σε κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης. Η προπόνηση δύναμης, δηλαδή με βάρη, είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση και την αντιστροφή αυτών των συνεπειών της γήρανσης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: ελεύθερα βάρη, βάρη σε μηχανές και λάστιχα αντίστασης.

3. Ασκήσεις διατάσεων

Οι διατάσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη σωματική άσκηση κάθε ηλικίας. Ειδικά μετά τα 50, είναι απαραίτητες για την διατήρηση της ελαστικότητας των μυών, καθώς και την αποφυγή των τραυματισμών και των πτώσεων. Εντάξτε τις λοιπόν στην καθημερινότητά σας πριν από οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή και μόνες τους.

+1. Νέες καθημερινές συνήθειες που πλαισιώνουν τη σωματική άσκηση

Θεωρείτε ότι δεν έχετε ή δε μπορείτε να βρείτε καθόλου χρόνο για σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας; Ή θέλετε να κινείστε ακόμα περισσότερο με στόχο να αλλάξετε το σώμα σας; Υιοθετήστε νέες συνήθειες που θα σας βάλουν σε κίνηση και ζήστε τα αποτελέσματά τους:

  • Αντικαταστήστε τις μετακινήσεις με αυτοκίνητα και ασανσέρ με τα πόδια, όπου είναι εφικτό
  • Ξεκινήστε ένα νέο άθλημα που αγαπάτε ή βρείτε μια νέα δραστηριότητα όπως για παράδειγμα η κηπουρική ή οι DIY (Do it Yourself) κατασκευές
  • Υιοθετήστε ένα σκυλάκι και βγάζετέ το βόλτα,

Σωματική άσκηση μετά τα 50 και παπούτσια με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους

Τα πόδια μας, η βάση του σώματός μας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν κάθε είδους άσκησης ή άλλης δραστηριότητας. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζουμε έτσι ώστε να διατηρούνται πάντα ξεκούραστα και υγιή. Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά η χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων με την υπογραφή της MEDICA FEET. Οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι είναι απαραίτητοι για την υγεία των ποδιών και του σώματος καθώς:

  • Εξισορροπούν όλες τις δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα και το σώμα είτε βρισκόμαστε σε κίνηση είτε σε στάση
  • Απορροφούν όλους τους κραδασμούς, κατά τη βάδιση και το τρέξιμο
  • Μειώνουν την μυϊκή κούραση και τους μυϊκούς τραυματισμούς
  • Βελτιώνουν την συνολική στάση του σώματος.

Κάντε λοιπόν το σωστό βήμα για την υγεία σας. Βάλτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας και τους εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους MEDICA FEET στα παπούτσια σας.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ