Home _ Εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι: Ευεργετική δράση σε πόδια & σώμα

Εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι: Ευεργετική δράση σε πόδια & σώμα

2020-09-28T14:32:25+00:00 18.06.2019|
 • orthwtikoi patoi

Οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι αποτελούν τη μόνη σίγουρη και επιστημονική λύση για να βελτιώσετε και να προστατεύσετε την υγεία των ποδιών και τη στάση του σώματός σας. Κατασκευάζονται με ακρίβεια χιλιοστού στα μέτρα των πελμάτων σας, εξασφαλίζοντάς σας πλήρη ορθωτική στήριξη. Κάθε ζεύγος ορθωτικών πάτων απευθύνεται αποκλειστικά σε κάθε άτομο ξεχωριστά, μετατρέποντας όλα του τα υποδήματα σε ανατομικά*.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθούν οι Εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι


Σε αντίθεση με τους κοινούς πάτους, οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι κατανέμουν ομοιόμορφα τις πιέσεις που δέχεται το πέλμα κατά την βάδιση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφουν κούραση και πόνους, ενώ μειώνουν δραστικά την πιθανότητα εμφάνισης παθήσεων. Μάλιστα, τα αποτελέσματά τους γίνονται εμφανή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή τους, καθώς δρουν άμεσα. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά βραχυχρόνια και μακροχρόνια οφέλη τους, συγκαταλέγονται τα εξής:

 • Σταδιακή βελτίωση της στάσης του σώματος & προστασία της σπονδυλικής στήλης
 • Καλύτερη ισορροπία κατά τη βάδιση
 • Προστασία των ποδιών από κόπωση και ορθοστασία
 • Μείωση της πιθανότητας δημιουργίας τραυματισμών
 • Βελτίωση των αθλητικών επιδόσεών

Αποτελεσματική αντιμετώπιση ανατομικών & λειτουργικών προβλημάτων των ποδιών

Επιπλέον, οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι δρουν δυναμικά και αποτελεσματικά έναντι μίας σειράς παθήσεων όπως:

 1. Παθήσεις του πέλματος (ασυμμετρίες της καμάρας) όπως: πλατυποδία, κοιλοποδία, ανισοσκελία, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας), βλαισοποδία, ραιβοποδια, τενοντίτιδα αχιλλείου, πελματιαία απονευρωσίτιδα, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, βλαισός μεγάλος δάκτυλος (κότσι), φλεγμονές κ.α.
 2. Αρθρίτιδα και διάφορες συγγενείς παθήσεις όπως: Οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης & χονδροπάθεια επιγονατίδας
 3. Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης
 4. Προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και πιο απλές περιπτώσεις όπως κάλοι και σκληρύνσεις
 5. Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως: Σκολίωση, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία & οσφυαλγία.

Οι ορθωτικοί πάτοι κατασκευάζονται με βάση τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος

Βασική προϋπόθεση για την κατασκευή των εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων αποτελεί η εξέταση του πελματογραφήματος. Στόχος της είναι να καταγράψει τα ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα κάθε πέλματος, τα οποία στη συνέχεια θα αντιμετωπιστούν με τους ορθωτικούς πάτους. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται τόσο σε ακίνητη στάση όσο και κατά την διάρκεια φυσιολογικού περπατήματος. Κατά την διαδικασία αυτή, ο πελματογράφος καταγράφει πλήρως το πέλμα και τις πιέσεις που δέχεται. Όλη η διαδικασία της εξέτασης καταγράφεται με βίντεο. Φυσικά, πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη διαδικασία η οποία και διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Σχεδιασμός & κατασκευή των δικών σας Ορθωτικών Πάτων


Όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από την εξέταση του πελματογραφήματος αναλύονται σε σχεδιαστικό πρόγραμμα CAD. Με βάση τα αποτελέσματά του, σχεδιάζονται οι ορθωτικοί πάτοι στα μέτρα του κάθε χρήστη, πάντα με ακρίβεια χιλιοστού στην κατασκευή. Βάση των αποτελεσμάτων, αποφασίζεται η χρήση των κατάλληλων πυκνοτήτων στα υλικά κατασκευής, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συνδυαστική χρήση των διαφορετικών πυκνοτήτων στα εξαιρετικά καινοτόμα υλικά EVA, μας επιτρέπει να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον αθλητή: πάτοι ελαφριοί, ευέλικτοι και ανθεκτικοί, ιδανικοί για καλύτερη ισορροπία και αθλητική απόδοση. Οι πάτοι είναι επιστρωμένοι με μια διάτρητη, αναπνέουσα και απορροφητική φόδρα. Όλα τα παραπάνω υλικά είναι αντιβακτηριδιακά και πιστοποιημένα με ISO 9001.

Εξασφαλίστε την υγεία των ποδιών και του σώματός σας

Η εταιρεία MEDICA FEET, με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ποδολογίας και της βαροποδομετρίας, αποτελεί την κορυφαία σας επιλογή για την εξέταση του πελματογραφήματος και την δημιουργία εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων. Το εξειδικευμένο της προσωπικό και τα υπερσύγχρονα μηχανήματά της με την υπογραφή της SENSOR MEDICA σας εγγυώνται το αποτέλεσμα. βραβευμένη για τις καινοτομίες και το επιστημονικό της έργο στο χώρο της βαροποδομετρίας. Όλοι οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι MEDICA FEET κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Περιστέρι, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την εξέταση του πελματογραφήματος.

Κλείστε τώρα το δικό σας ραντεβού για πελματογράφημα και εξασφαλίστε καλύτερη ποιότητα βάδισης και μία πιο άνετη καθημερινότητα.

* Οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι τοποθετούνται σε όλα τα παπούτσια που διαθέτουν αποσπώμενο πάτο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ