Home _ Οδηγός αγοράς για νέα παπούτσια: 5+1 βήματα για σωστή επιλογή

Οδηγός αγοράς για νέα παπούτσια: 5+1 βήματα για σωστή επιλογή

2020-02-13T14:12:15+00:00 21.12.2018|
  • papoutsia

Ετοιμάζεστε να αγοράσετε νέα παπούτσια; Αλήθεια, με ποιο βασικό κριτήριο θα πραγματοποιήσετε την επιλογή σας; Ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη μόδα τους, την ποιότητα κατασκευής ή την τιμή τους; Σε κάθε περίπτωση, τα υποδήματα που επιλέγουμε πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι λειτουργικά, φροντίζοντας  επαρκώς την υγεία των ποδιών μας. Πως όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την επιλογή τους; Για να σας βοηθήσουμε στην προσπάθειά σας, δημιουργήσαμε για σας το βασικό οδηγό αγοράς για παπούτσια, ο οποίος περιέχει 5+1 βασικές συμβουλές για να κάνετε την αγορά παπουτσιών πραγματική επένδυση για την υγεία σας.

1. Χαμηλό κόστος παπουτσιών = υψηλό ρίσκο για την υγεία

Η υγεία των ποδιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που τους συμπεριφερόμαστε. Γι’ αυτό όταν μιλάμε για αγορά παπουτσιών, δε χωρούν εκπτώσεις στην ποιότητα. Οι low budget λύσεις της αγοράς δεν προσφέρουν ορθωτική στήριξη στα πόδια σας, προκαλώντας περισσότερη κούραση και πόνους. Μάλιστα, ενδέχεται να πυροδοτήσουν σε βάθος χρόνου και πιο σοβαρές παθήσεις του πέλματος, όπως πελματιαία απονευρωσίτιδα και μετατασιαλγία. Ιεραρχήστε λοιπόν με μεγαλύτερη προσοχή τα κριτήρια με τα οποία επιλέγετε υποδήματα, πάντα με γνώμονα την υγεία των ποδιών και του σώματός σας.

2. Όχι ψηλοτάκουνα παπούτσια

Αγαπάτε τα ψηλά τακούνια; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφθείτε. Η χρήση τους ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα πόδια σας όπως άκανθα πτέρνας, διάστρεμμα στον αστράγαλο και κότσι στο πόδι. Επειδή λοιπόν η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, σας προτείνουμε να τα αποφεύγετε ή τουλάχιστον να μη χρησιμοποιείτε τακούνια μεγαλύτερα από τέσσερα (4) εκατοστά.

Tip υγείας: Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε κότσι στο πόδι, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το πρωτοποριακό διορθωτικό καλτσάκι Cinderella. «. Χάρη στην ελάστική του σύνθεση, οδηγεί τα δάχτυλα στη σωστή τους θέση, ανακουφίζοντας από τον πόνο και εμποδίζοντας την ανάπτυξη της πάθησης στο 100%.

3. Προτιμήστε άνετα παπούτσια

Γενικά, τα καλύτερα υποδήματα για καθημερινή χρήση είναι αυτά που τα αισθανόμαστε πιο άνετα στα πόδια μας. Φροντίστε έτσι ώστε τα παπούτσια που θα επιλέξετε να έχουν το σωστό μέγεθος  για τα πόδια μας, δηλαδή αυτό που προσφέρει καλή εφαρμογή, επιτρέποντας στο πόδι να κινηθεί ελεύθερα. Επίσης, προτιμήστε παπούτσια με μαλακά υλικά. Κάνουν το παπούτσι πιο ελαφρύ και το πόδι πιο ευκίνητο, μειώνοντας τις πιθανότητες ζημιάς στα πόδια από τριβές.

4. Προσθέστε εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους

Θα φοράγατε ποτέ ρούχα που δεν ταιριάζουν στο σωματότυπό σας; Αν όχι, τότε γιατί επιλέγετε παπούτσια που δεν ταιριάζουν στο πέλμα σας; Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σώμα, διαφορετικά πόδια και πέλματα με ξεχωριστή ανατομία. Γι’ αυτό στα παπούτσια, το βασικό κριτήριο επιλογής πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα ο τύπος του πέλματός σας.

Φυσικά, τα κοινά παπούτσια δεν κατασκευάζονται λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες κάθε πέλματος ξεχωριστά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν προσφέρουν την απαραίτητη ορθωτική στήριξη που χρειάζονται τα πόδια μας, ενώ δε μας καλύπτουν στην περίπτωση που οι καθημερινές μας ανάγκες περιλαμβάνουν ορθοστασία, συνεχείς μετακινήσεις ή καθιστική ζωή.

Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι άλλη από το πελματογράφημα της Medica Feet. Πρόκειται για μία ειδική εξέταση που εντοπίζει και καταγράφει τα ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα του κάθε πέλματος. Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, κατασκευάζονται οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι, οι οποίοι μετατρέπουν τα παπούτσια σας σε ανατομικά, ακριβώς πάνω στις ανάγκες των ποδιών σας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ποδιού, προστατεύουν τις αρθρώσεις των κάτω άκρων και της μέσης, ενώ διορθώνουν και τη στάση του σώματος.

5. Οι κατάλληλες κάλτσες για τα παπούτσια σας

Επιλέξτε κάλτσες που εξασφαλίζουν σωστή στήριξη στα πόδια σας, χωρίς να είναι πολύ σφιχτές. Αποφύγετε 100% βαμβακερά υλικά, καθώς είναι πιθανό να αυξήσουν την εφίδρωση της περιοχής. Η πιο ποιοτική επιλογή της αγοράς δεν είναι άλλη από τις κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, οι οποίες θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα πόδια. Προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από την πολύωρη ορθοστασία ή βάδιση, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν την ύπαρξη κυκλοφορικών προβλημάτων.

+1.    Εμπιστευτείτε τους ειδικούς στην υγεία των ποδιών

Αναζητάτε μία πιο ποιοτική καθημερινότητα, χωρίς κούραση και πόνους στα πόδια σας;  Η Medica Feet, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της Ποδολογίας και Βαροποδομετρίας, σας προτείνει τις επιστημονικές λύσεις που ταιριάζουν αποκλειστικά στις δικές σας ανάγκες. Ελάτε στις εγκαταστάσεις μας, Καλαμών 4 στο Περιστέρι, κάντε το δικό σας πελματογράφημα και αναβαθμίστε τα παπούτσια και την καθημερινότητά σας με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους. Εδώ, θα βρείτε επίσης τα πάντα για την υγεία των ποδιών όπως: μοντέρνα ανατομικά παπούτσια, διορθωτικά καλτσάκια, κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, αλλά και κορυφαίες ποδολογικές υπηρεσίες από τους επιστήμονες ποδολόγους μας.

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5740990