Home _ Νιώθω κομμένα τα πόδια μου

Νιώθω κομμένα τα πόδια μου

2022-07-27T15:27:11+00:00 12.11.2021|
  • kourasmena-podia

«Νιώθω κομμένα τα πόδια μου», «δε μπορώ να βαδίσω και πρέπει να κάτσω», «δε μπορώ να μείνω όρθιος για ώρα»: αυτές είναι τρεις φράσεις που αποτυπώνουν αντίστοιχες καταστάσεις κατά τις οποίες νιώθουμε έντονη κόπωση στα πόδια. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους και αιτίες. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, καθώς όσο διαρκεί, μας εμποδίζει ακόμα και από το να εκτελέσουμε βασικές καθημερινές δραστηριότητες.

«Νιώθω κομμένα τα πόδια μου»: Οι 5 βασικές αιτίες του προβλήματος

Το πρώτο βήμα για να ανακτήσουμε τη ζωντάνια των κάτω άκρων μας είναι να εντοπίσουμε τις αιτίες που προκαλούν κόπωση. Μερικές από τις πιο σημαντικές, οι οποίες ενδέχεται να διαταράξουν μία ή περισσότερες από τις συνιστώσες της καλής λειτουργίας τους, είναι:

1. H πολύωρη ορθοστασία

Η συνεχόμενη ορθοστασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ποδιών μας. Συνήθως, έχει ως αποτέλεσμα κούραση, πόνους και πρηξίματα, οι οποίοι δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής σας και με τον καιρό χειροτερεύουν. Εάν δεν μπορείτε να την αποφύγετε, τότε φροντίστε για την επαρκή ξεκούραση των ποδιών σας. Υιοθετήστε επίσης τρόπους χαλάρωσής τους όπως το καθημερινό ποδόλουτρο.

2. Η καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή είναι γνωστό πως αποτελεί εχθρό όχι μόνο της υγείας των ποδιών, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού μας. Όσο λιγότερο περπατάμε, τόσο περισσότερο κομμένα και κουρασμένα θα νιώθουμε και τα πόδια. Αν λοιπόν κάθεστε όλη μέρα σε ένα γραφείο ή στο σπίτι, τότε σας προτείνουμε να κάνετε μικρά διαλείμματα για περπάτημα και ξεμούδιασμα. Το ιδανικό δε είναι να ξεκινήσετε περπάτημα ή και τρέξιμο. Είναι σίγουρο ότι το σώμα σας θα αρχίσει σύντομα να σας ανταμείβει.

3. Διάφορα παθολογικά αίτια που προκαλούν αδυναμία στα πόδια

Στην περίπτωση που νιώθετε τα πόδια σας κομμένα για μεγάλο διάστημα, τότε η κόπωση ενδέχεται να οφείλεται σε κάποια πάθηση του οργανισμού. Οι παθήσεις αυτές που προκαλούν αδυναμία διακρίνονται σε νοσήματα των άκρων (π.χ. μυασθένεια, μεταβολικές διαταραχές των μυών, αρθριτικά) και σε νοσήματα εκτός των άκρων (π.χ. αναιμία, θυροειδής, διαβήτης, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή υποθυροειδισμος). Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν επίσης τα ψυχιατρικά νοσήματα όπως η κατάθλιψη.

4. Το αυξημένο σωματικό βάρος

Τα περιττά κιλά είναι επιβλαβή για την υγεία των ποδιών. Σύμφωνα μάλιστα με την Αμερικανική Εταιρεία Ορθοπεδική Ποδιού και Αστραγάλου, τα άτομα με προβλήματα στα κάτω άκρα τείνουν να είναι βαρύτερα από τα υγιή. Έτσι λοιπόν, η κλινική εμπειρία μας δείχνει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να μας ανακουφίσει σημαντικά από κούραση και παθήσεις στα πόδια.

5. Η χρήση ακατάλληλων υποδημάτων

Τα απλά παπούτσια, δηλαδή τα μη ανατομικά, δεν προστατεύσουν αποτελεσματικά τα πόδια μας από την κούραση και τους πόνους. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ανατομικά παπούτσια ή παπούτσια με ορθωτικούς πάτους. Σε αντίθεση με τα απλά, εξασφαλίζουν καλύτερη ισορροπία στα πόδια, μειώνουν την τριβή των πελμάτων και ανακουφίζουν αισθητά τα πόδια μας.

Νιώθετε κομμένα τα πόδια σας; Εμπιστευτείτε τις λύσεις της MEDICA FEET

Εάν νιώθετε συχνά τα πόδια σας κομμένα, τότε είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στους ειδικούς για την υγεία των ποδιών,  τη MEDICA FEET. Η πρωτοπόρος εταιρεία που μετρά περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Ποδολογίας και Βαροποδομετρίας, εξειδικεύεται στη φροντίδα των κάτω άκρων, καθώς και την πρόληψη & θεραπεία των παθήσεων σε αυτά. Οι top λύσεις που σας προτείνει είναι:

  • Άμεση ανακούφιση των κουρασμένων παιδιών στο Ποδολογικό Κέντρο MEDICA FEET

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ποδολογικού Κέντρου MEDICA FEET σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που καλύπτουν άριστα τις ανάγκες περιποίησης και άμεσης ανακούφισης των ποδιών σας από κούραση και πόνους. Επιπλέον, οι ποδολόγοι μας αναλαμβάνουν να σας προσφέρουν μία σειρά εξειδικευμένων λύσεων για παθήσεις.

  • Εξατομικευμένοι Ορθωτικοί Πάτοι για διαρκή προστασία των ποδιών

Οι Εξατομικευμένοι Ορθωτικοί Πάτοι της MEDICA FEET αποτελούν μία πραγματική επένδυση για την υγεία και την ευεξία σας συνολικά. Κατασκευάζονται ακριβώς στα μέτρα του κάθε πέλματος, με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης του πελματογραφήματος. Ρόλος τους είναι να κατανέμουν ομοιόμορφα τις πιέσεις που δέχεται το πέλμα κατά την βάδιση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφουν κούραση και πόνους, ενώ μειώνουν δραστικά την πιθανότητα εμφάνισης παθήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της MEDICA FEET, καλέστε σήμερα στο 2105740990 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Νιώθω κομμένα τα πόδια μου»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο MEDICA FEET Blog.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ