___Κάλοι στα πόδια: 5+1 τρόποι για φυσική πρόληψη & αντιμετώπιση

Κάλοι στα πόδια: 5+1 τρόποι για φυσική πρόληψη & αντιμετώπιση

2019-12-23T17:44:11+00:00 23.12.2019|
  • κάλοι στα πόδια

Κάλοι στα πόδια, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ενεργοί άνθρωποι. Αυτές οι σκληρύνσεις του δέρματος εμφανίζονται στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας των ποδιών και αν αφεθούν, μπορούν να φτάσουν έως και τα πιο βαθιά και ευαίσθητα στρώματα της, προκαλώντας αφόρητο πόνο και εμποδίζοντας τη βάδισή μας. Ποιες είναι όμως οι αιτίες και τα συμπτώματά τους; Με ποιους τρόπους μπορούμε να τους προλάβουμε ή και να τους αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο;

Κάλοι στα πόδια και οι αιτίες τους

Κατ’ αρχήν, ο ιατρικός όρος για τους κάλους στα πόδια είναι «υπερκεράτωση». Τις περισσότερες φορές δημιουργούνται στο πέλμα ή κάτω από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, καθώς σε αυτά τα σημεία ασκείται μεγάλη τριβή και πίεση κατά την διάρκεια της βάδισης. Όσον αφορά στις βασικές αιτίες που τους προκαλούν, αυτές είναι οι εξής:

  • Τα ακατάλληλα υποδήματα, δηλαδή όλα όσα δεν είναι ανατομικά.
  • Σφιχτά ή πολύ χαλαρά παπούτσια
  • Αθλητικές δραστηριότητες που αυξάνουν την τριβή στο δέρμα των ποδιών.
  • Ορθοστασία και έντονος τρόπος ζωής
  • Λανθασμένος τρόπος βάδισης, όταν δηλαδή το ένα πέλμα πιέζεται περισσότερο από το άλλο
  • Κατασκευαστικές παραμορφώσεις όπως η σφυροδακτυλία ή φυσικές προεξοχές των οστών
  • Παράγοντες που σχετίζονται με τη μορφολογία και την ανατομία του ποδιού.

Τα συμπτώματα των κάλων στα πόδια

Αρχικά, οι κάλοι στα πόδια εμφανίζονται ως φουσκάλες, οι οποίες με τον καιρό σκληραίνουν. Στην ουσία πρόκειται για τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας τα οποία συσσωρεύονται και σταδιακά μετατρέπονται σε αντιαισθητικά εξογκώματα. Αν αφεθούν για καιρό χωρίς αντιμετώπιση, τότε ενδέχεται να προκαλέσουν έντονους πόνους, οίδημα, έως και δυσκολία κατά την διάρκεια της βάδισής μας.

Πώς φεύγουν με φυσικό τρόπο οι κάλοι στα πόδια;

Ταλαιπωρείστε συχνά από κάλους στα πόδια; Αν η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική, τότε δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε τις 5+1 φυσικές λύσεις της MEDICA FEET για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Ποιες είναι όμως αυτές; Ας τις δούμε αναλυτικά:

1. Βρείτε το σωστό νούμερο παπουτσιών

Το σωστό νούμερο παπουτσιού αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για την υγεία των ποδιών. Κι όμως, πολλοί από εμάς δε φορούν το νούμερο που αντιστοιχεί στα πόδια τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ειδικά στις γυναίκες, τα πόδια ενδέχεται να αλλάξουν σχήμα, κυρίως μετά από μία περίοδο εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό, αν δεν είστε σίγουροι, πραγματοποιήστε σήμερα το δικό σας check.

2. Κάλοι στα πόδια και ακατάλληλα παπούτσια

Τα κοινά παπούτσια, δηλαδή όλα όσα δεν είναι ανατομικά, δε μπορούν να εγγυηθούν την υγεία των ποδιών μας. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό των κάλων, καθώς και άλλων ανατομικών προβλημάτων των ποδιών, οφείλεται σε ακατάλληλα υποδήματα όπως στενά παπούτσια ή ψηλά τακούνια. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην τα προτιμούμε για λόγους υγείας των ποδιών.

3. Επιλέξτε ανατομικά υποδήματα

Αντίθετα, τα ανατομικά παπούτσια αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την καθημερινή τριβή και πίεση που δέχονται τα πόδια μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα εμφάνισης κάλων. Παράλληλα, βελτιώνουν την ισορροπία μας, ενώ μειώνουν και τη σωματική μας κούραση. Τα ανατομικά παπούτσια της MEDICA FEET, κατασκευασμένα από ιδιαίτερα ελαστικά υλικά, ταιριάζουν σε όλα τα πόδια, ανεξάρτητα από τη μορφολογία τους. Ανακαλύψτε το μοντέρνο σχέδιο που σας ταιριάζει μέσα από την κορυφαία συλλογή σε γυναικεία και ανδρικά ανατομικά.

4. Προσθέστε Εξατομικευμένους Ορθωτικούς Πάτους στα παπούτσια σας

Η ανατομία κάθε πέλματος είναι ξεχωριστή! Γιατί να μην είναι και τα παπούτσια μας; Αν γυμνάζεστε, αν περπατάτε πολύ ή αν το επάγγελμά σας απαιτεί ορθοστασία, τότε κλείστε το δικό σας ραντεβού για πελματογράφημα. Αυτή η ειδική εξέταση θα εντοπίσει σε πρώτη φάση όλες τις ανατομικές και λειτουργικές δυσλειτουργίες του πέλματος. Στη συνέχεια, με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, θα κατασκευαστούν Εξατομικευμένοι Ορθωτικοί Πάτοι, αποκλειστικά πάνω στις ανάγκες των πελμάτων σας. Έτσι, θα αντιμετωπίσετε τους κάλους και την κούραση στα πόδια, κερδίζοντας σωστή στήριξη στο σώμα σας, κάθε στιγμή. Και δε θα χρειαστεί να αλλάξετε τα παπούτσια σας με ανατομικά…

5. Η κατάλληλη κάλτσα για τα πόδια είναι η βαμβακερή

Το βαμβάκι αποτελεί ένα ανεκτό από την επιδερμίδα μας υλικό, καθώς επιτρέπει στο δέρμα των ποδιών να «αναπνεύσει» σωστά. Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει να έχουμε πως η καλή κάλτσα είναι από 100% βαμβάκι.

+1.    Κάλοι στα πόδια και αντιμετώπιση από Ποδολόγο

Αν οι κάλοι στα πόδια σας προκαλούν έντονο πόνο, ή αν απλώς αναζητάτε μία κορυφαία εμπειρία περιποίησης των ποδιών σας, εμπιστευτείτε τους Ποδολόγους της MEDICA FEET. Η επαγγελματική φροντίδα των ποδιών με πεντικιούρ θα σας χαρίσει ένα καθαρό και μαλακό δέρμα, απομακρύνοντας τυχόν κάλους ή ρόζους. Οι επιστήμονες της MEDICA FEET, διαθέτοντας άρτιες επιστημονικές γνώσεις, μεγάλη εμπειρία και σύγχρονα μηχανήματα, σας εγγυόνται ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν  πλήρη ποδολογικό έλεγχο στα πόδια σας, εντοπίζοντας τυχόν ανατομικά ή λειτουργικά προβλήματά τους.

Σας ταλαιπωρούν κάλοι στα πόδια;

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στους Εξειδικευμένους Ποδολόγους της MEDICA FEET.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


captcha

Πατώντας αποστολή γνωρίζετε ότι μας αποστέλλετε τα στοιχεία σας προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για τη διεκπεραίωση του αιτήματος σας. Η εταιρία Medica Feet δεν θα μοιραστεί με κανένα τρίτο τα στοιχεία σας.