Home _ Ανατομικά παπούτσια με την υπογραφή της MEDICA FEET

Ανατομικά παπούτσια με την υπογραφή της MEDICA FEET

2022-07-27T14:18:57+00:00 27.03.2022|
  • ανατομικά παπούτσια

Ανατομικά παπούτσια ή αλλιώς ορθοπεδικά, ο σύμμαχός μας για μία καλύτερη ζωή. Αν έχετε μία ενεργή καθημερινότητα, τότε σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει πως ένα μεγάλο μέρος της κούρασης ξεκινά από τα πόδια. Τα υποδήματα αυτά ακολουθούν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία σχεδιασμού και κατασκευής, η οποία έχει σκοπό την υποστήριξη και τη γενικότερη υγεία τους. Τι είναι όμως στην πράξη και ποια τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρουν σε σχέση με τα συμβατικά; Ποια ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα των ποδιών μπορούν να αντιμετωπίσουν; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Ανατομικά παπούτσια και οι προδιαγραφές τους

Στην πράξη, τα ανατομικά παπούτσια δεν είναι ίδια με τα συμβατικά, ούτε όμως και μεταξύ τους. Οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες τους χρησιμοποιούν ανώτερες προδιαγραφές για τα παραγόμενα προϊόντα τους απ’ ό,τι έχουν οι κατασκευαστές που παράγουν συνηθισμένα υποδήματα.  Στην εποχή της εξατομίκευσης, αλλάζουν τα υλικά, τις προδιαγραφές σχεδίασης των μοντέλων, τα υλικά για τις σόλες, τα τακούνια κ.λπ. Έτσι, μας προσφέρουν πληθώρα επιλογών, οι οποίες απαντούν στις ξεχωριστές ανάγκες του καθένα μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό και τις διαθέσιμες γραμμές των ανατομικών υποδημάτων. Τα ανατομικά υποδήματα δεν απευθύνονται πια μόνο σε μεγάλες ηλικίες, αλλά σε όλους μας ανεξαιρέτως. Εξάλλου, η μείωση του πόνου και της καθημερινής κούρασης δεν κάνει διακρίσεις με βάση την ηλικία. Μπορείτε πλέον να βρείτε διάφορα είδη ανατομικών υποδημάτων, σε διάφορα στυλ, από αθλητικά μέχρι και πέδιλα.

Ανατομικά παπούτσια και τι να προσέξετε στην επιλογή τους

Η ποικιλία των ανατομικών παπουτσιών που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά όλο και αυξάνεται. Πολλοί όμως που θέλουν να αναβαθμίσουν τα παλιά του συμβατικά παπούτσια σε ανατομικά, δε ξέρουν τι επιλογή πρέπει να κάνουν. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν, ξεxωρίσαμε για σας κάποιους κοινούς παρανομαστές, σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ιδανικών ανατομικών παπουτσιών.

1. Το φάρδος στο πρόσθιο τμήμα

Τα ανατομικά παπούτσια πρέπει να είναι φαρδύτερα στο πρόσθιο τμήμα, στη περιοχή των μετατάρσιων κεφαλών, αφού εκεί είναι το φαρδύτερο σημείο των ποδιών

2. Το drop των ανατομικών παπουτσιών

Drop είναι η διαφορά στο ύψος ανάμεσα στη πτέρνα και το πρόσθιο τμήμα, η οποία αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα. Στη MEDICA FEET θα βρείτε ανατομικά παπούτσια με μηδενικό drop, καθώς και παπούτσια με αρκετή ανύψωση.

 3. Η ελευθερία κίνησης που προσφέρουν

Τα ανατομικά παπούτσια θα πρέπει να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση στα πόδια. Όταν τα δοκιμάσετε, προσπαθήστε να κινήσετε τα δάχτυλά σας και την ποδοκνημική άρθρωση (κίνηση “γκάζι-φρένο”). Αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται χωρίς εμπόδιο ή ενόχληση.

4. Διαθέτουν ενίσχυση εκεί που πρέπει;

Ανάλογα με τη στήριξη που προσπαθούν να επιτύχουν, τα ανατομικά υποδήματα πρέπει να διαθέτουν σημαντικές ενισχύσεις ανά περιοχές. Τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι η πτέρνα και η εσωτερική καμάρα του ποδιού.

5. Αναπνέουν τα υλικά τους;

Τα υλικά των ανατομικών παπουτσιών είναι συνήθως φτιαγμένα από ελαφρά υλικά που “αναπνέουν”. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό για την αποφυγή διάφορων παθήσεων που εκδηλώνονται με την αυξημένη υγρασία στο πόδι.

6. Αποφύγετε τα στερεότυπα μεταξύ μαλακών και σκληρών υλικών

Η σκληρότητα των υλικών αλλάζει ανάλογα με την ανατομική περιοχή, και τη λειτουργία της σε κάθε φάση του κύκλου βάδισης, αλλά και με τις ανάγκες του καθενός. Είναι κοινός μύθος το “μαλακό υλικό = καλό” όπως και το “σκληρό υλικό = σταθερότητα”.

  • Tip: Στην περίπτωση που πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, προτιμήστε ανατομικά παπούτσια από εσωτερικά υλικά τα οποία έχουν φτιαχτεί από μαλακά υλικά και κρυμμένες ραφές. Αν πάλι τα πόδια σας αντιμετωπίζουν διάφορες δυσμορφίες, όπως η γαμψοδακτυλία, ή ο Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (κότσι), τότε προτιμήστε ανατομικά παπούτσια με υλικά stretch.

7. Είναι ποιοτική η σόλα τους;

Οι σόλες, τόσο στα απλά όσο και στα ανατομικά παπούτσια, αναλαμβάνουν το σημαντικό όλο σύνδεσης των ποδιών με το έδαφος. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολλά και αλλάζουν ανάλογα με τη χρήση των υποδημάτων. Έχουν όμως σαν κοινό παρονομαστή την απόσβεση των κραδασμών, αλλά και την απαραίτητη ευλυγισία ώστε να επιτρέπουν στα πόδια μας να λειτουργούν σωστά σε όλες τις φάσεις στήριξης.

  • Tip: Σε περιπτώσεις περιορισμών κίνησης των αρθρώσεων, όπως αυτές που προκαλούνται από αρθροπάθειες, απαιτούνται ειδικά σχέδια σόλας. Στόχος τους, όπως για παράδειγμα με τη σόλα rocket, η μέγιστη υποβοήθηση της βάδισης.

+1. Τα ανατομικά παπούτσια συνδυάζονται με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους

Πολλοί από εμάς έχουμε μια επιπλέον ανάγκη, τη χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων. Όλα τα ανατομικά παπούτσια επιτρέπουν την εφαρμογή αποσπώμενων εσωτερικών πάτων.

Ανατομικά παπούτσια και εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι: Η επιλογή είναι MEDICA FEET

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά ερωτήματα των πελατών μας. Εάν αναζητάτε μία λύση που να συνδυάζει κορυφαία άνεση με αυξημένη προστασία, τότε τα ανατομικά παπούτσια σίγουρα θα σας καλύψουν. Αν πάλι τα πόδια σας έχουν αυξημένες ανάγκες προστασίας λόγω παθολογικών ή ανατομικών αιτίων, τότε να μπορείτε να προσθέσετε εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους στα ανατομικά παπούτσια σας. Φτιάχνονται αποκλειστικά για τα πέλματά σας, με βάση τα αποτελέσματα της ειδικής εξέτασης του πελματογραφήματος. Ταιριάζουν σε κάθε σας παπούτσι με αποσπώμενο πάτο, το οποίο και μετατρέπουν σε ανατομικό. Επιλέγοντάς τους, είστε απόλυτα καλυμμένοι.

Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή της MEDICA FEET σε ανατομικά παπούτσια

Τα νέα σας ανατομικά παπούτσια, όπως επίσης και οι κορυφαίοι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι της αγοράς, σας περιμένουν στη MEDICA FEET. Σε μας θα βρείτε την κορυφαία premium συλλογή σε ανατομικά παπούσια για γυναίκες και άνδρες που καλύπτουν κάθε ανάγκη και στιλ. Μπείτε σήμερα στο eshop μας & ανακαλύψτε όλες τις νέες μας αφίξεις σε:

  • Επώνυμα brands υψηλού κύρους
  • Πολλούς και διαφορετικούς τύπους ανατομικών παπουτσιών
  • Μοναδικά χρώματα και σχέδια.

Όπως όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που σας προσφέρουμε, έτσι και τα ανατομικά μας παπούτσια έχουν στόχο τη σωστή στάση του σώματος για μία άνετη καθημερινότητα, μακριά από τον πόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Ανατομικά παπούτσια με την υπογραφή της MEDICA FEET»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο MEDICA FEET Blog.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ