Home _ Ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία

Ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία

2020-10-07T13:41:58+00:00 10.08.2020|
 • ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία

Ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία, ο σύμμαχός μας για μία άνετη καθημερινότητα. Στην περίπτωση που η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία ή καθιστική διαδικασία, τότε τα πόδια σας επιβαρύνονται σημαντικά με αποτέλεσμα να πρήζονται και να πονάνε όλο και πιο τακτικά. Μάλιστα, εάν τα συμπτώματα δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, τότε ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε πιο σοβαρές παθολογικές καταστάσεις όπως χρόνια φλεβική ανεπάρκεια (φλεβίτιδα), ή επιδείνωση χρόνιας νόσου. Γι’ αυτό, στην περίπτωση που αρχίζετε να νιώθετε πρήξιμο ή κάψιμο στα πόδια, τότε είναι σημαντικό να λάβετε τα μέτρα σας, ξεκινώντας από τη χρήση ανατομικών υποδημάτων.

Ποιες ομάδες ανθρώπων χρειάζονται ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία;

Στην πραγματικότητα, όλοι μας έχουμε ανάγκη από παπούτσια που να προσφέρουν άριστη στήριξη στα πόδια μας και να απορροφούν τους κραδασμούς από το περπάτημα. Γι’ αυτό και τα ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία αποτελούν πάντα καλύτερη επιλογή από τα συμβατικά. Ωστόσο, οι ομάδες ανθρώπων που τα έχουν περισσότερο ανάγκη είναι:

 • Επαγγελματίες που στέκονται όρθιοι ή κάθονται πολλές ώρες όπως: καθηγητές και δάσκαλοι, πωλητές, κομμωτές, υπάλληλοι γραφείου.
 • Άτομα με χρόνια νοσήματα όπως διαβήτης ή αρθρίτιδες
 • Άτομα με τραυματισμούς στα κάτω άκρα
 • Έγκυοι
 • Ηλικιωμένοι

Ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία και τα οφέλη τους

Βασικός ρόλος των ανατομικών παπουτσιών για ορθοστασία είναι να κατανείμουν ισορροπημένα τις δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα μας. Σε αντίθεση με τα απλά παπούτσια, απορροφούν στο μέγιστο τους κραδασμούς του εδάφους. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύουν τις αρθρώσεις των κάτω άκρων, ενώ παράλληλα συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή στάση του σώματος και την προστασία της μέσης από τυχόν πόνους. Ανάμεσα τα πιο σημαντικά οφέλη των ανατομικών παπουτσιών για ορθοστασία, περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Καλύτερη απορρόφηση κραδασμών
 • Μείωση πόνων στη μέση, τα γόνατα, τη σπονδυλική στήλη, το μετατάρσιο
 • Σωστή στάση σώματος κατά το περπάτημα
 • Εξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε
 • Διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων
 • Αισθητή μείωση της μυϊκής κούρασης, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την τριβή και τις φουσκάλες
 • Πρόληψη για μελλοντικές παθήσεις των αρθρώσεων
 • Μεγάλη μείωση του ποσοστού τραυματισμών (ειδικά αυτών από υπερβολική πίεση στον αχίλλειο τένοντα)

Ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία ή εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι;

Εκτός όμως από τα ανατομικά παπούτσια, υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός τρόπος για την προστασία των ποδιών μας. Αυτός δεν είναι άλλος από την κορυφαία λύση των εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων. Οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι ταιριάζουν σε όλα τα παπούτσια με αποσπώμενο πάτο, μετατρέποντας έτσι τα συμβατικά υποδήματα σε ανατομικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι εξαιρετικά καινοτόμα σε διαφορετικές πυκνότητες ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είναι ελαφριοί, ευέλικτοι, ανθεκτικοί και πάνω από όλα ιδανικοί για την σωστότερη βάδιση.

Ωστόσο, αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα ανατομικά παπούτσια είναι ότι κατασκευάζονται με ακρίβεια χιλιοστού στα μέτρα των πελμάτων σας, εξασφαλίζοντάς σας την απόλυτη ορθωτική στήριξη που χρειάζεστε. Άρα, μιλάμε για μία ακόμα πιο αποτελεσματική λύση, ακόμα και από τα καλύτερα ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για την κατασκευή των εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων αποτελεί η εξέταση του πελματογραφήματος στη MEDICA FEET. Στόχος της είναι να καταγράψει τα ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα κάθε πέλματος, τα οποία στη συνέχεια θα αντιμετωπιστούν με τους ορθωτικούς πάτους.

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες λύσεις για την υγεία των ποδιών σας

Αναζητάτε τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας; Επισκεφθείτε σήμερα τη MEDICA FEET και ανακαλύψτε τις κορυφαίες λύσεις για την υγεία των ποδιών σας. Εδώ θα βρείτε:

και τα πάντα για την υγεία των ποδιών σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της MEDICA FEET, μπορείτε να καλέσετε στο 2105740990 ή να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις της, Καλαμών 4 στο Περιστέρι.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Ανατομικά παπούτσια για ορθοστασία»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα για την υγεία και την ευεξία στο Μedica Feet Blog.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ