Home _ Αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα

Αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα

2023-01-10T15:15:18+00:00 10.12.2022|
  • αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα

Αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα:  ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου είδους άσκησης. Γνωρίζατε ότι με μόλις 15-30 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά τόσο η συνολική εμφάνιση ενός ατόμου, όσο και η υγεία του; Το περπάτημα παρέχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Μάλιστα, φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ως outdoor δραστηριότητα καθώς είναι μία από τις πιο εύκολες, ανέξοδες και προσιτές ασκήσεις γυμναστικής για όλους. Παρόλα αυτά, σήμερα λόγω των πολλών και διαφορετικών μέσων μεταφοράς που υπάρχουν, συχνά τείνουμε να το αμελούμε. Ποιες είναι όμως οι σημαντικότερες αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα, όταν το εντάξει κάποιος στην καθημερινότητα του; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για εσάς.

Αυτές είναι οι αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα:

1. Μεγαλύτερη αντοχή των οστών

Το περπάτημα, λόγω του ότι γίνεται αποκλειστικά με το βάρος του σώματος, αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων αλλά και οστεοπόρωσης.  Επίσης δυναμώνει τον κορμό, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της ισορροπίας και την αποτροπή των πτώσεων στις μεγαλύτερες ηλικίες.

2. Βοήθεια στην απώλεια βάρους

Αν το γυμναστήριο και η συστηματική άσκηση έχει βγει από την καθημερινότητα σας, το περπάτημα είναι μία ιδανική αρχή για να ξεκινήσετε ξανά τις καύσεις στο σώμα σας. Οι θερμίδες που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα εξαρτώνται από το αρχικό σας σωματικό βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο θα περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν έχετε μια σταθερή ταχύτητα βαδίσματος στα 6,4 χλμ/ώρα, μπορείτε μέσα σε μία ώρα να κάψετε περίπου 400 θερμίδες.

3. Πρόληψη των καρδιακών προβλημάτων & εγκεφαλικών επεισοδίων

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρία, το περπάτημα είναι αρκετά αποτελεσματικό όταν πρόκειται για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικών επεισοδίων. Συγκεκριμένα, μειώνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, βελτιώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος. Μάλιστα, η μείωση των τιμών της χοληστερόλης κατά μόλις 10% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σχεδόν κατά το ένα τρίτο.

4. Μείωση των πόνων στην πλάτη

Δεδομένου ότι δεν είναι μία έντονη δραστηριότητα, το περπάτημα δεν προκαλεί περισσότερους πόνους ή ενοχλήσεις, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο. Αντίθετα, βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσα στις σπονδυλικές δομές αλλά και στη στάση του σώματος και την ευελιξία, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για μία υγιή σπονδυλική στήλη.

5. Βελτίωση υγείας των πνευμόνων

Οι αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα, αντικατοπτρίζονται και στους πνεύμονες, καθώς λόγω της αύξησης της ροής οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνεται η υγεία τους, αλλά και η εξάλειψη των τοξινών. Λόγω της καλύτερης και βαθύτερης αναπνοής, μπορούν να επηρεαστούν θετικά ακόμη και ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με νόσους των πνευμόνων.

6. Βελτίωση όρασης

Αν και η όραση είναι κάτι που δε μας έρχεται στο μυαλό αμέσως μόλις σκεφτούμε τις αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα, στην πραγματικότητα βελτιώνεται αρκετά μέσω αυτού. Ειδικότερα, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην καταπολέμηση του γλαυκώματος, ανακουφίζοντας από την πίεση των ματιών.

7. Ευκολότερη πέψη

Έχει παρατηρηθεί ότι το καθημερινό περπάτημα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της πέψης αλλά και της δυσκοιλιότητας, βοηθώντας αποτελεσματικά τις κινήσεις του εντέρου. Αυτό, συμβαίνει εξαιτίας της κίνησης του σώματος η οποία διεγείρει το στομάχι και το έντερο, με αποτέλεσμα η τροφή να κινείται πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές στο σώμα σας μετά το περπάτημα, με τους εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους της MEDICA FEET

Οι αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα είναι παραπάνω από εμφανείς όσο περνάει ο καιρός. Ωστόσο, για να αποδοθεί το μέγιστο όφελος της άσκησης, είναι αναγκαία η χρήση αθλητικών παπουτσιών με εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους. Οι εξατομικευμένοι ορθωτικοί πάτοι δημιουργούνται έπειτα από την εξέταση ενός πελματογραφήματος. Μετά τη συλλογή και αξιολόγηση των πληροφοριών, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ειδικά για τον κάθε εξεταζόμενο. Οι ειδικοί αυτοί πάτοι, θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε ακόμα περισσότερο την άσκησή σας, χαρίζοντας σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Μείωση της κούρασης κατά το περπάτημα
  • Προστασία των ποδιών και της σπονδυλικής στήλης από τους κραδασμούς του εδάφους
  • Καλύτερη ισορροπία
  • Μείωση της πιθανότητας τραυματισμών
  • Καλύτερη απόδοση στην άσκηση.

Κάντε σήμερα την αλλαγή στο σώμα σας με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο, φτιάχνοντας τους δικούς σας εξατομικευμένους ορθωτικούς πάτους MEDICA FEET.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Αλλαγές στο σώμα μετά το περπάτημα»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο MEDICA FEET Blog

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ