Home _ Αδύναμα νύχια και η φροντίδα τους

Αδύναμα νύχια και η φροντίδα τους

2022-11-29T17:34:29+00:00 07.07.2022|
  • αδυναμα νύχια

Αδύναμα νύχια και η περιποίησή τους, μία από τις top προτεραιότητες κάθε σύγχρονης γυναίκας και άνδρα. Η όμορφη και λαμπερή εικόνα τους πλαισιώνει ιδανικά την εμφάνισή μας, δρώντας ευεργετικά στη ψυχολογία μας. Αντίθετα, η κακή φυσική τους κατάσταση δεν αποτελεί απλώς ένα ζήτημα αισθητικής, αλλά υγείας, καθώς ενδέχεται να υποδηλώνει ακόμα και παθολογικά προβλήματα. Τυχόν θαμπή όψη, γραμμές στην επιφάνειά τους, σπάσιμο ή ξεφλούδισμα υποδηλώνουν ότι χρειάζονται άμεσα ενδυνάμωση. Ποιοι είναι λοιπόν όλοι εκείνοι οι λόγοι που κάνουν τα νύχια μας αδύναμα και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Αδύναμα νύχια και οι 6+1 πιο συχνές αιτίες που τα προκαλούν

1. Χαμηλός σίδηρος

Η ανεπάρκεια σιδήρου ή / και σιδηροπενική αναιμία αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο των αδύναμων νυχιών. Σε πολλές περιπτώσεις αλλοιώνει και το σχήμα τους, προκαλώντας καμπύλες και κοιλότητες.

2. Έλλειψη βιταμινών

Ο βασικός τρόπος πρόσληψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων δεν είναι άλλος από την διατροφή μας. Τυχόν διατροφική ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, Ωμέγα-3, ψευδάργυρο ή βιοτίνη μπορεί να κάνει τα νύχια μας αδύναμα.

3. Μυκητίαση

Οι μύκητες είναι πιθανό να εισχωρήσουν στα νύχια μέσα από κοψίματα ή πληγές στο δέρμα γύρω από αυτά. Έτσι, προκαλούν μολύνσεις που τα κάνουν πιο αδύναμα και εύθραυστα, ενώ ενδέχεται να τους αλλάζουν και το χρώμα σε κίτρινο.

4. Επαφή με απορρυπαντικά

Οι δουλειές του σπιτιού απαιτούν τη χρήση διάφορων απορρυπαντικών, τα οποία αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν τα νύχια μας. Τα χημικά τους προκαλούν λέπτυνση και διαχωρισμό των στοιβάδων τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν και να είναι εξαιρετικά αδύναμα.

5. Τακτικό πλύσιμο χεριών και χρήση αντισηπτικών

Αναμφίβολα, το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικών είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να αποτρέψουμε την εξάπλωση βακτηρίων και ιών. Ωστόσο, οι ουσίες των καθαριστικών και των αντισηπτικών ταλαιπωρούν νύχια και δέρμα.

6. Βάψιμο για μεγάλο συνεχόμενο διάστημα

Το βερνίκι νυχιών περιέχει συστατικά που τα αφυδατώνουν και τα ξηραίνουν. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μην το αφήνετε για μεγάλο διάστημα πάνω τους – ιδανικά όχι πάνω από βδομάδα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αφήνετε τα νύχια σας να αναπνέουν μετά από κάθε βάψιμο.

+1. Κακής ποιότητας μανικιούρ / πεντικιούρ

Τι κι αν τα στούντιο περιποίησης νυχιών αυξάνονται; Η αύξηση του ανταγωνισμού δε συνεπάγεται μόνο μείωση τιμών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών. Για να μπορέσουν λοιπόν να είναι ανταγωνιστικά, χρησιμοποιούν κακής ποιότητας βερνίκια νυχιών και βάσεις που ξηραίνουν και εξασθενούν τα νύχια.

Τα αδύναμα νύχια χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση!

Έχετε παρατηρήσει τα νύχια σας να σπάνε συνέχεια και να είναι αρκετά εύθραυστα, να παρουσιάζουν δυσχρωμίες ή και να ξεφλουδίζουν; Πείτε τέλος στα μαλακά, ξηρά και αδύναμα νύχια με την εγγύηση της MEDICA FEET. Οι εξειδικευμένοι ποδολόγοι μας αναλαμβάνουν να τους χαρίσουν ξανά τη λάμψη και τη ζωντάνια τους, προσφέροντάς σας premium υπηρεσίες περιποίησης, καθώς και αποκλειστικές επιστημονικές θεραπείες που δε θα βρείτε σε κανένα στούντιο όπως:

  • Θεραπεία για παθήσεις νυχιών όπως: ονυχοκρύπτωση, ονυχογρύπωση και ονυχομηκυτίαση
  • Ορθονυχία, τοποθέτηση αγκύλης VHO & τοποθέτηση ελάσματος BS
  • Ορθοπλαστική ονυχοπλαστική
  • Θεραπεία κάλων, τύλων, σκληρύνσεων/ υπερκερατώσεων, ραγάδες φτερνών
  • Εξέταση διαβητικού ποδιού
  • Πόδι αθλητη,

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη MEDICA FEET είναι επώνυμα, πιστοποιημένα για την ασφάλειά τους και κορυφαία στο είδος τους. Οι δε χώροι μας σε Περιστέρι και Μαρούσι διακρίνονται για τη μοντέρνα αισθητική, τον πλήρη εξοπλισμό και την τήρηση των πιο αυστηρών κανόνων υγιεινής. Επισκεφθείτε μας σήμερα στις εγκαταστάσεις μας και ανακαλύψτε γιατί τα ποδολογικά μας κέντρα κάνουν την διαφορά και στη φροντίδα των αδύναμων νυχιών.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Αδύναμα νύχια και η φροντίδα τους»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο MEDICA FEET Blog.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ