Home _ Πελματογράφημα: πόσο αναγκαίο είναι για το πόδι του αθλητή

Πελματογράφημα: πόσο αναγκαίο είναι για το πόδι του αθλητή

2020-09-28T14:38:15+00:00 01.09.2017|
  • pelmatografima gia athlites

Ο αθλητισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ασχολείται με 1 ή περισσότερες μορφές αθλητισμού, κάτι που φαίνεται από τη μαζική ανταπόκριση σε events που αφορούν το τρέξιμο, την ποδηλασία, αλλά και άλλες μορφές ομαδικής γυμναστικής.

Στην μεγάλη πλειονότητα των αθλημάτων το σημείο που επιβαρύνεται περισσότερο είναι το πόδι του αθλητή. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για χαλαρό jogging ή τρέξιμο, αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρό ή το τένις, αλλά και πιο στατική γυμναστική με καθίσματα και άλματα, το πόδι του αθλητή απορροφά μεγάλες ποσότητες πίεσης.

Είναι επιβεβλημένο να υπάρχει σταθερότητα και ελαστικότητα σε κάθε μας βήμα, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπου οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες και εντονότερες. Το ανθρώπινο πόδι αποτελείται από 26 οστά και δεκάδες μύες, τένοντες και συνδέσμους. Η μηχανική πίεση που ασκείται σε αυτό μπορεί να λειτουργήσει επιβαρυντικά και να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα, όπως πόνους στα πόδια, τη μέση, το ισχίο, ακόμα και τον αυχένα.

Πελματογράφημα: η λύση για το πόδι του αθλητή

Ο ειδικός πελματογράφος της Medica Feet μπορεί να εντοπίσει σε βάθος τυχόν ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα, χάρη στους περισσότερους από 4000 αισθητήρες του. Ο πελματογράφος είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό υπολογιστή και, μέσω ειδικού λογισμικού, μπορεί να καταμετρά τις πιέσεις που ασκούνται στο πέλμα κατά τη στάση, το βάδισμα, τον τύπο βαδίσματος, την κατανομή βάρους, τον άξονα και πολλά άλλα.

Το πελματογράφημα είναι μια πλήρως ανώδυνη διαδικασία, απαραίτητη για τη δημιουργία εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων. Οι πάτοι αυτοί είναι απαραίτητοι για το πόδι του αθλητή, καθώς αποκαθιστούν τη σωστή μηχανική και λειτουργία ολόκληρου του πέλματος. Επίσης, δρουν προληπτικά και συντελούν στην αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών και παθήσεων, που σχετίζονται με τη λανθασμένη στάση του σώματος.

Η υγεία του ποδιού και, κατ’ επέκταση του σώματος, είναι άμεση προτεραιότητά μας, πόσο μάλλον το πόδι του αθλητή που επιβαρύνεται σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα αποτελέσματα του πελματογράφου μας είναι εξαιρετικά ακριβή και ποιοτικά, με αποτέλεσμα να είμαστε Επίσημοι Συνεργάτες της ΠΑΕ Ατρόμητος και της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Προστατέψτε την υγεία του σώματός, κλείστε τώρα ένα ραντεβού για πελματογράφημα και δημιουργία εξατομικευμένων ανατομικών πάτων και βγείτε νικητής στον αγώνα της έντονης καθημερινότητας!