Home _ Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για όσες δεν αποχωρίζονται τα ψηλά τακούνια

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για όσες δεν αποχωρίζονται τα ψηλά τακούνια

2020-09-28T14:39:06+00:00 30.07.2017|
  • medica feet psila takounia main

Μπορεί το επάγγελμά σας να απαιτεί ορθοστασία, ίσως περπατάτε όλη μέρα, ενδεχομένως δουλεύετε εκτεταμένα ωράρια ή απλά θέλετε να διασκεδάζετε με την παρέα σας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Όποια κι αν είναι η περίπτωση, στοιχηματίζουμε ότι τα sneakers είναι η πιο άνετη επιλογή.

Τι συμβαίνει όμως όταν, είτε το dress code της δουλειάς δεν επιτρέπει τέτοιες στιλιστικές επιλογές ή απλά δε θέλετε να θυσιάσετε το fashion sense σας για χάρη της άνεσης; Όπως κάθε πρόκληση, έτσι και αυτή έχει τη λύση της αρκεί να ακολουθήσετε τα 5 tips που ακολουθούν:

#1. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Ακόμη κι αν είστε σίγουρες για το νούμερό σας εδώ και χρόνια, ο κάθε κατασκευαστής παπουτσιών έχει τη δική του “φόρμα”. Η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί: τα παπούτσια δεν πρέπει να σας σφίγγουν αλλά ούτε να έχουν μεγάλο περιθώριο. Ζητήστε να δοκιμάσετε και τα δυο, καθώς τα πόδια μας δεν είναι ολόιδια στο μέγεθος!

#2. Προτιμήστε τα χοντρά τακούνια

Οι επιλογές είναι πολλές, και σίγουρα οι γόβες στιλέτο δε θα γίνουν ποτέ τόσο άνετες όσο πχ τα τετράγωνα block heels ή οι πλατφόρμες, που μάλιστα έχουν επανέλθει δυναμικά ως τάση τα τελευταία χρόνια

#3. Επιλέξτε δέρμα

Σε σύγκριση με τα πλαστικά υλικά, το φυσικό αλλά και το τεχνητό δέρμα ξεχωρίζουν για την ελαστικότητά τους και την καλύτερη προσαρμογή στο σχήμα του ποδιού

#4. Στηρίξτε το πέλμα σας

Καμιά από εμάς δε θα διαφωνήσει: η σωστή στήριξη της φυσικής καμάρας των ποδιών είναι κάτι περισσότερο από σημαντική. Η άνεση και η ισορροπία που μπορεί να σας δώσει ένα ζευγάρι διορθωτικά καλτσάκια είναι το πιο απλό και σίγουρο τρικ για την πολυπόθητη ανακούφιση!

#5. Φροντίστε εντατικά τα πόδια σας

Με την επιστροφή στο σπίτι, ένα μπάνιο με άλατα και ένα απαλό μασάζ με ενυδατική κρέμα θα σας ανακουφίσουν και θα αποτρέψουν το σχηματισμό σκληρύνσεων και κάλων. Αν τα σηκώσετε και ψηλά για λίγο, θα σας ευγνωμονούν. Άλλωστε σας κρατούν γερά όλη μέρα (ή νύχτα), επομένως οφείλετε να τους δείξετε λίγη περισσότερη αγάπη!