___Περιποίηση ποδιών: Μάθετε τα πάντα για την κατάλληλη φροντίδα των κάτω άκρων

Περιποίηση ποδιών: Μάθετε τα πάντα για την κατάλληλη φροντίδα των κάτω άκρων

2018-04-01T13:53:26+00:00 10.09.2017|
  • περιποίηση ποδιών

Η περιποίηση ποδιών είναι μια διαδικασία την οποία συχνά αμελούμε, παρόλα αυτά κρίνεται απαραίτητη για να ανακουφίσει τα άκρα μας και μπορεί να έχει εύκολη εφαρμογή ακόμα και στο σπίτι. Ακατάλληλα υποδήματα, πολύωρη ορθοστασία και περιττά κιλά είναι λίγα μόνο στοιχεία από την μεγάλη λίστα των παραγόντων οι οποίοι επιβαρύνουν τα πόδια μας.

Στην ρουτίνα μας για την περιποίηση ποδιών, μπορούμε να εντάξουμε κάποιες απλές πρακτικές έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποια συνήθη προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στα πόδια.

Κουρασμένα πόδια; Η απάντηση για την περιποίηση ποδιών είναι το ποδόλουτρο

Μετά από μια απαιτητική μέρα στη δουλειά μας, είτε μετά από μια μέρα με πολύωρη ορθοστασία, μπορούμε να ανακουφίσουμε τις καταπονημένες μας πατούσες και να τους ξαναδώσουμε τη φρεσκάδα τους με ένα ποδόλουτρο. Εκτός από το βασικό συστατικό για το ποδόλουτρο, το οποίο είναι το χλιαρό νερό, για την περιποίηση των ποδιών μας, μπορούμε να προσθέσουμε αιθέρια έλαια με την αγαπημένη μας μυρωδιά, τα οποία θα μας χαλαρώσουν αλλά και έλαια που θα μας δώσουν την απαραίτητη ενυδάτωση. Σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και τα αγαπημένα μας συστατικά, βυθίζουμε τα πόδια μας για 20 λεπτά.

Σκασμένες φτέρνες; Δοκιμάστε το φυσικό πίλινγκ για την περιποίηση ποδιών

Μπορούμε να συνδυάσουμε το ποδόλουτρο με την περιποίηση ενός πολύ ιδιαίτερου και ευαίσθητου σημείου, το οποίο δεν είναι άλλο από τις φτέρνες. Με μια ελαφρόπετρα τρίβουμε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά έτσι ώστε να αποφύγουμε τον έντονο πόνο που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα εάν παραμελήσουμε για μεγάλο διάστημα την περιποίηση ποδιών. Πολύ εύκολα και γρήγορα παρασκευάζουμε ένα φυσικό πίλινγκ με ελαιόλαδο και ζάχαρη. Αναμυγνύοντας τα δυο αυτά υλικά σε ίσες ποσότητες δημιουργούμε το μείγμα για την περιποίηση των ποδιών.

Ξηρότητα; Η σχολαστική ενυδάτωση θα δώσει τη λύση στην περιποίηση ποδιών

Η επιδερμίδα του ποδιού είναι αρκετά παχύτερη σε σχέση με άλλα σημεία του σώματος μας, έτσι χρειαζόμαστε προϊόντα που χαρίζουν αποτελεσματική ενυδάτωση. Η καθημερινή εφαρμογή μιας ιδιαίτερα ενυδατικής κρέμας θα αφήσει τα πόδια μας λεία και απαλά. Επίσης αφιερώνοντας χρόνο για να απλώσουμε την κρέμα κάνοντας μασάζ, είναι μια τακτική που όχι μόνο θα μας χαλαρώσει και θα τονώσει τα άκρα μας, αλλά είναι ευεργετική για την κυκλοφορία των ποδιών και βοηθά την κρέμα να εισχωρήσει βαθύτερα.

Για όμορφα και υγιή πόδια, επισκεφθείτε το εξειδικευμένο ποδολογικό κέντρο της MedicaFeet.